Dubaj - SUPER UGODNO

od 799 € na osebo
Vse ponudbe: 2

1. dan: LJUBLJANA - ISTANBUL -DUBAJ

Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana. Prijava na let proti Istanbulu ter dalje proti Dubaju, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah. Nočni let.

2. dan: DUBAJ

Pristanek Dubaju v zgodnjih jutranjih urah. Z avtobusom raziskujemo zgodovinsko središče Dubaja, glavnega mesta istoimenskega Emirata, ki se razprostira 72 km v dolžino in velja za najprestižnejšega in najbogatejšega. Zapeljemo se do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. Khor zgodovino Dubaja deli na dva dela Bur Dubaj in Deiro, ki je zgodovinski center mesta. V starem delu mesta nas očara Dubajski muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Al Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi abra, ki nas zapelje na drugo stran Khora. Tam obiščemo tržnico začimb in zlata. Zvečer po želji koktajl v hotelu Bjur al Arab.

3. dan: PO ŽELJI CELODNEVNI IZLET V ABU DHABI

Prosti dan dan za samostojno odkrivanje Dubaja ali pa obisk znamenite plaže Jumeria Beach. Po želji in za doplačilo pa se lahko podate na celodnevni izlet do glavnega mesta Združenih Arabskih Emiratov Abu Dhabija, ki predstavlja največjega od sedmih emiratov. Tukaj živi družina emirjev Abu Dhabija Al-Nahyan, potomcev beduinov iz oaze Liwa, ki ji pripada tudi predsednik ZAE. V modernem mestu si je skoraj nemogoče predstavljati, da je na tem mestu še pred 50 leti stala trdnjava, obdana z vasmi in datljevimi palmami. Postanek ob glavni znamenitosti Abu Dhabija - eni najlepših mošej, čudoviti Veliki mošeji. Velika mošeja je največja na svetu in jo krasi kar 83 kupol, v notranjosti pa je največja perzijska preproga na svetu (opomba: ogled notranjosti ni vedno možen). Postanek ob enem izmed najbolj luksuznih hotelov na svetu, znamenitem Emirates hotelu ter Heritage Villagu, kjer je na ogled rekonstrukcija tradicionalne vasi v oazi. Na poti nazaj v Dubaj se ustavimo še ob vhodu v Ferrari World, največji pokrit zabaviščni park na svetu. 

4. dan: POČITNICE V DUBAJU

Prosto za sprostitev, zabavo, samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V starem delu mesta, v Deiri, se nahajata dve zanimivi tržnici z zlatom in z začimbami. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. Zagotovo nepozabno je tudi kopanje v toplem Perzijskem zalivu…. Po želji in za doplačilo križarjenje Dhow cruise z večerjo.

5. dan: PO ŽELJI BJUR KHALIFA IN JEEP SAFARI – PREVOZ NA LETALIŠČE

Dopoldne predlagamo ( za doplačilo ob prijavi) vzpon na najvišjo stavbo na svetu - Burj Khaliffo ter obisk enega izmed največjih nakupovalnih središč na svetu Dubai mall-a. Popoldne pa se po željii s terenskimi vozili lahko odplejete med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači bomo uživali v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke. Večerni povratek v Dubaj in vožnja na letališče.

6. dan: DUBAJ - ISTANBUL - LJUBLJANA

Prijava na let ob 2 uri proti Istanbulu ter dalje proti Zagrebu, kjer je predviden pistanek v jutranjih urah. Po želji in za doplačilo prevoz do Ljubljane oz. Celja.

Pomembno

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 15 in 24 potnikov 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 260 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • izlet v Abu Dhabi 59 € (min. 15 udeležencev)
 • koktajl v Sky baru v hotelu 7* Burj Al Arab (obvezna rezervacija in plačilo ob prijavi - vstop dovoljen samo starejšim od 21 let) - 139 €
 • jeep safari 85 €
 • križarjenje z ladjo  - Dhow Cruise 59 €
 • vzpon na Burj Khalifa 49 € - priporočamo rezervacijo in plačilo ob prijavi (najava in doplačilo vsaj 14 dni pred odhodom oziroma v času novega leta do 30 dni pred odhodom


MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • turistična taksa približno 5 € na sobo na noč
 • napitnine 30 €
 • metro 10 €
 • enotirna železnica 5 €


POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Cena vključuje:

- letalski prevoz na direktnem letu Ljubljana - Istanbul - Dubaj - Istanbul - Ljubljana,

- letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu,

- kos prtljage ki se odda

- 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Dubaju - center,

- dvodnevni ogled Dubaja,

- spremstvo slovenskega vodnika, 

- organizacijo potovanja.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se